- Autor: olivaoliva
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Rajčata | 180 |
Oleje (všechny druhy) | 6 |
Mouka pšeničná hladká | 25 |
Rajský protlak | 250 |
Cukr průměr | 12 |
Sůl | 10 |
Natur bujón hovězí - suchý stav | 10 |
Dochucovadla:
cukr, sůl, může být i špetka skořice.
Energetická hodnota celkem: 2378 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 104,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 595 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Najemno nasekaná cibulka se zpění na 1 lžíci olivového oleje. Přidá se 250 g rajského protlaku, orestuje a zalije 1,2 l studeného hovězího vývaru. Přidají se 3 najemno nasekaná oloupaná rajčata a provaří se. Zahustí se 2 lžícemi hladké mouky rozmíchané v části ještě studeného vývaru a vaří se dalších 20 minut. Dochutí se cukrem, popřípadě solí. Pak se zcedí a sní s masem které se vařilo ve vývaru. Vývar: 1,5 l vody se osolí (jde především o dobré maso, kdyby měl být dobrý vývar dá se maso do studené vody) a přivede do varu. Vloží se 750 g hovězího masa (přední, plec, zadní ...), 5 kuliček pepře a 5 nového koření. Vaří se na mírném plameni/výkonu cca 3 hodiny. Natur bujon hovezi je v receptu proto, ze jsem v nabidce nenasla normalni domaci vyvar :(
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.